måndag 23 juni 2008

DN Debatt

Läste denna artikel på DN Debatt igår: "Ökad kondomanvänding inget skydd mot sexsmitta". Huvudpoängen som de undertecknade vill få fram är att propagerandet för färre sexpartners är en bättre väg att gå än propagerandet för ökad kondomanvändning i kampen mot HIV och annan sexsmitta. Lät i mina öron lite bakåtsträvande och det fakutm att väldigt många av de tolv undertecknade kom från Jönköping gjorde mig lite misstänksam...

Googlade på saken och bl a här på morganbloggar kan man läsa att väldigt många av undertecknarna är aktiva i föreningen Kristna läkare och Medicinare. Tydligen är väldigt många även undertecknare av bevaraaktenskapet.nu och det känns som att resultatet av denna vetenskapliga översikt stämmer lite väl bra överrens med deras mål om avhållsamhet och kärnfamiljen. Enligt artikel är sex en "en kraft som för två människor samman, och som rätt använd hjälper dem att leva i en långvarig unik gemenskap". Sedär. Rätt använd.

Slutar aldrig förvånas över vad som publiceras på DN Debatt.
/Johanna

3 kommentarer:

ina pensela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
ina pensela sa...

haha, deras inlägg är ungefär lika förvånande som att tomten kommer på julafton. Mer förvånande är det som sagt att DN Debatt publicerar artikeln.

Anonym sa...

I P1-morgon hävdade en av de undertecknande barnmorskorna med stor emfas att argumenten endast var vetenskapliga. Inget annat. Att de alla är med i nämnd förening måste alltså vara en slump. Tänk om det är så. Då måste de vara många som delar dessa nydanande idéer. Hemska tanke. Och Apoteket som just börjat sälja sexleksaker. Kyskhetsbälten kanske kan bli nästa affärsidé?