måndag 30 juni 2008

Fortsätt förenen eder!

Debatten om FRA- lagen ångar glädjande vidare. Överallt kan man höra och läsa om ett massivt motstånd kring den nyligen framröstade avlyssningslagen, en lag som kraftigt kränker den personliga integriteten. Motståndet kommer ju inte enbart från oppositionen utan flera av de ledande allianspolitikerna fördömer även resultatet. En av dessa är Liberala Ungdomsförbundets ordförande Frida Metso som skriver på sin hemsida att lagförslaget är ett stort nederlag för demokratin och yttrandefriheten.
Det verkar ju tamejfan inte vara någon som tycker att förslaget är bra. Frågan är då, hur kunde det röstas igenom i riksdagen? Handlade det mest om insiktslöshet eller feghet? Sorgliga förklaringar båda två.

FRA-lagen har till och med mött motstånd och kritiserats hårt av CPVP, ett oberoende statligt tillsatt organ i Belgien, som har till uppgift att skydda medborgarnas privatliv. I Dagens Nyheter den 28/6-2008 kunde man läsa om kommissionen som menar att lagen är tvivelaktig och kan komma att prövas i Europadomstolen.

Till och med stekarna vid Stureplan opponerar sig mot signalspaningslagen och ordnar en fest mot massavlyssningen! Det är gott att finfolket för en gångs skull engagerar sig och att det finns ett gemensamt mål.

Så FRA-motståndare Sverige runt, fortsätt förenen eder!

Inga kommentarer: