söndag 13 juli 2008

Sossarna värst

Det är bra att folk har vaknat och ifrågasätter FRA-lagen och i förlängningen hela övervakningssamhället. Det jag undrar över är varför Socialdemokraterna hela tiden går fria? Det är ju för helvete dem som lett in borgarna på den här vägen genom deras förslag! Läs själv i Ds 2005:30.

I tidningen Riksdag och departement framgår också att Socialdemokraterna vill ha en FRA-lag i likhet med den som nu beslutats om. Håkan Juholt (s) säger där: "- Självklart måste vi ha en bra och fungerade underrättelsetjänst. Vi måste veta vilka som försöker skada oss och på vilket sätt de tänker göra det. -Vi har hela tiden varit beredda att åstadkomma blocköverskridande överenskommelser om nationens försvars- och säkerhetspolitik. Men det måste finnas en tydlig avgränsning för vad FRA får göra." Det är alltså inte fråga om att skrota nån lag, det handlar om detaljer.

Det man kan konstatera, och det som debatten egentligen borde handla om är att sossarna under sin senaste mandatperiod utmärkte sig för att vara de mest pådrivande i hela EU för skärpta övervaknings- och antiterrorlagar, vilket framgår tydligt i Simon Anderssons artikel i Arbetaren 10/2006 "Imperialismen ser dig". Socialdemokraterna föreslog och lyckades i många fall smyga igenom en massa övervakningsåtgärder utan någon egentlig debatt. FRA-lagen var ett sådant förslag som nu genomförs av alliansen i något justerad form. Det är så fult av Sahlin att i media nu indigneras när de i själva verket gått i bräschen för en utbyggnad av övervakningssamhället.

Inga kommentarer: