fredag 16 januari 2009

Kränker folkrätten ostraffat

Det tog nästan 3 veckors blodbad av civila, sönderbombade sjukhus, kyrkogårdar och skolor och en öppet rasistisk apartheidretorik för att ORSAKEN till Gaza tragedin skulle ens kunna nämnas i gammelmedia. Och det kommer säkerligen förkastas som radikalt eller totalt verklighetsfrånvänt och antisemitiskt, även om det bara är ett gigantiskt åtminstone. Självklart borde de ansvariga inom Israels administration skickas till krigsrätt. Men vi får iallafall läsa om det i dagens SvD:

"En allra första åtgärd kan vara att på allvar kräva att Israel åtminstone lever upp till sina folkrättsliga förpliktelser som ockupationsmakt genom att svara för adekvat skydd och försörjning av befolkningen i de ockuperade områdena.

Hittills har man i närmast häpnadsväckande grad ostraffat kunna sätta sig över hela det regelverket."

Media: DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hur vet du att de 1100 är icke stridande? För att ena parten, Hamas, säger så? Hamas ord är lag. Naivt.

Anonym sa...

Är någon naiv är det du....
Har du sett bilderna på Hamas 1-3 åriga "soldater" mördade av ockupationsmakten....

Anonym sa...

Henrik C: Dessutom har Israel beordrat hjälparbetare bort från att hjälpa skadade civila. Visst det går inte att lita på vare sig Hamas eller Israel när det gäller rapportering. Det är alltid så i krig. Däremot får man lyssna extra till trejepartsinformation, som hjälporganisationerna m.fl.

Det första offret i krig är sanningen.

Anonym sa...

Det är skönt att läsa att de flesta ser mellan fingrarna med att Hamas använt tidigare vapenvilor med att bygga vapenföråd som de använder när de känner att det lämpar sig och att Israel anfallits av arabstaterna 3 gånger de senaste 60 åren och att det är i dessa krig man okuperat mark. Inte heller faktumet att Hamas har svurit att utplåna Israel spelar någon större roll. Självklart är allt Israels fel.

Anonym sa...

Om Palestina ska erkänna Israels rätt att existera så måste väl Israel också erkänna Palestinas rätt att existera. Vilket förstås innebär att israel lämnar tillbaka landet de stulit. Allra viktigast är att bosättarna kommer bort från västbanken. Det strider mot internationell rätt att bosätta sig på ockuperat territorium. Att dessutom terrorisera landets rättmätiga ägare är oförsvarbart.... "Nobody likes a thief..."

Anonym sa...

Du kan välja att göra vad du kan för att inte ondskan skall triumfera till slut! Tillsammans agerrar Vi NU!
Skriv ut brevförslagen till Israel och Hamas och skicka, mejla eller faxa dem till respektive adressat.Brevförslagen / mailadresser och adresser både till Israel och Hamas .Bara att kopiera eller skriva ut-dem hittar Du här:
http://net19.amnesty.se/2009/01/16/israel/gaza/



Ett sätt till att påverka: Avaaz kommer att leverera petitionen direkt till FN: s säkerhetsråd, Arabförbundet, USA och andra världsledare!
Var med och stöd ett krav att jobba för fred och vapenvila
signera petitionen HÄR!

Anonym sa...

I media och bloggar har den senaste tiden väldigt många skribenter framträtt som självutnämnda experter på publik internationell rätt.

De riskerar att tillsammans med Hans Corell framstå som patetiska när nu Ove Bring har uttalat sig i saken.