tisdag 17 februari 2009

Billströms spel

Det är något obehagligt uppfriskande med Billströms utspel på DN Debatt. Man är öppen med sin oförståelse för människors situation, behov och mänskliga värde. Eller enklare: man är öppet rasistisk.

Det finns ingen större uppsida i att analysera texten, speciellt som det är i stort sett en kopia på tidigare utspel, men det finns en röd tråd som kan vara värd att nämna. Man får nämligen känslan av att i Billströms värld är människor reducerade till spelpjäser med ett visst arbetskraftsvärde. Dessa pjäser skall sedan flyttas över spelbrädet till de rutor där de tjänar ett syfte, för att optimera sina egna värden. Men i det här spelet definieras värdet endast utifrån en arbetsköpares synpunkt och bygger på ett kravförhållande, för det finns ingen garanti att pjäsen stannar på rätt ruta. Människor är ju inget man kan lita på tänker Billström, speciellt inte invandrande människor från andra kulturer.

DN1, DN2, DN3, SvD, AB1, AB2

14 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr, denna "radar har fel värde,fungerar EJ

Anonym sa...

Det finns ingen rasism i att utkräva lite eget ansvar.

Jag menar det är ingen hemlighet och det är inget rasistiskt i att säga tt invandrare i gemen är mer kriminellt belastade än svenskar i gemen (detta är fakta vederhäftat av BRÅ)

Kriminella kostar samhället ofantliga resurser så överväg hur många fler vi hade kunnat hjälpa om vi bara lät skötsamma invandrare komma in i Sverige...

Varför ska man belöna kriminellt beteende??

teitur sa...

Kanske är det som du säger att Billström är ute efter att sortera ut "bra", arbetande invandrare och göra sig av med packet... MEN, kanske är det verkligen så som han säger att han vill försöka integrera flyktingar och invandrare i det svenska samhället så att de får en dräglig tillvaro, vilket många inte har idag.

Min fråga till dig Jonas lyder: Om Billströms avsikter är ärliga och han verkligen vill förbättra flyktingars situation, hur ska han då framföra sina argument utan att bli stämplad som rasist? Är detta ämne så tabubelagt att man inte ens får diskutera det?

Jonas Ström sa...

teitur: Jag kan inte förstå varför man måste vara rasistisk när man pratar integration, vilket Billström är. Integration har inget med rasism att göra. Det kravsamhälle där man sorterar ut människor vilket Billström förespråkar är i grunden rasistiskt. Men det betyder inte att man inte skall kunna prata integration, tvärtom. Integration är en oerhört viktig fråga; alldeles för viktig för att viftas bort med en utsorteringspolitik.

Anonym sa...

"Medborgarskap som givits på felaktiga grunder ska kunna återkallas. Det kan handla om falsk identitet, hot eller mutor."

Skrämmande ogenomtänkt. Vad ska man göra om personen inte längre har medborgarskap någon annanstans? Landsförvisa dom? Vart isåfall?
Det viktigaste för en invandrare är att få ett jobb, så fort det går. Resten löser sig självt, det är fattigdom som driver fram kriminalitet, inte personens hudfärg.

Anonym sa...

Fan vad jag är trött på sånt här larv.. skaffa en egen åsikt istället för att bara vidarebefordra propagandan du blivit proppad med..

Anonym sa...

"Det finns ingen större uppsida i att analysera texten"

Japp som strutsen som gömmer huvudet i sanden...

Anonym sa...

Den nya förslaget förgör lika rättigheter för alla. Svenska medborgare med utländsk bakgrund är mindre värda för Sverige. Vilka är Sverige? Kan man göra som man vill med “de“? “Lika rättigheter” tills vidare? När nya vindarna börjar blossa hoppas man att de ska blossa bort invandrarna! Invandrade personer med permanent uppehållstillstånd kan ha barn som kommer in i dålig sällskap och blir kriminella, ska de utvisas då eller ska de få hjälp som alla andra ungdomar i Sverige? Vem gäller lika rätigheter för? Det här kan gå hur långt som helst så att man blir utslängd bara för att man har tappat sitt pass? Hur vet vi hur beslut om utvisning går till? Vad händer med personalen som har gett dem svensk medborgarskap på felaktiga grunder, får de sparken, vilken information kommer att nå allmänheten? Vilka är de som har fått muta, varför tog de emot det? Kan man göra med “dem” som man känner för? Är de dockor, otillräckliga tjänare? Nu ska ni faaaaaan... göra som vi vill, vi kan inte slänga ut våra riktiga kriminella svenskar men er kan vi göra oss av med och skita på!

Anonym sa...

Det är hög tid att ändra invandringspolitiken för hittills har de fått husera hur fan det vill. Det är sjukt!!

Anonym sa...

Det här är så löjligt så det inte är sant. Skulle länder som USA, Kanada och Schwiz då vara rasistiska för att nämna några som bedriver tom hårdare invandringspolitik? Den här politiken kommer gynna alla i längden, en människa mår inte bra av att behandlas som ett handlingsförlamat offer för länge, så som sker med vänsterns falska välmenande klappa-på-huvudet-politik.

Anonym sa...

Det är på tiden att man lägger undan argumetationstekniken och stämlingarna rasist/nazist/främlingsfientlig osv så fort någon diskuterar migrationspolitik. Man är inte mer rasist eller dylikt för att man ställer krav på människor. Vi ställer krav på funktionshindrade i samhället att de ska utbildning och arbete. Vi kan väl inte göra skillnad på människor?

Anonym sa...

Ari:
Har du inte förstått? Hela världen är rasistisk förutom vissa upphöjda politiska grupper i sverige. Förutom alla invandrare som kommer hit förstås som per definition inte kan vara rasistiska.

Sverige har västvärldens öppnaste gränser, invandringspolitiken är ungefär lika hård som mjukglass.

Anonym sa...

Rasism? Rasistiskt skulle vara om man t.ex. inte tog in finländare. Detta är invandrarfientligt, vilket är helt rätt i tiden.

Unknown sa...

Jag håller med dig helt och hållet, som oftast. Jag har tillfört en del argument i min egen artikel i ämnet. Läs gärna den:

http://www.stockholmsvanstern.se/2009/02/17/vilka-grundlaggande-svenska-spelregler-fors-inte-vidare

Sen vill jag också påpeka för kommentatorn som påstår att BRÅ skulle ha visat på att det finns en övervikt kriminellt belastade bland invandrare.

det du syftar på är med största sannolikhet en rapport som kom för några år sedan och lyftes i media upp med precis den vinkel som du här använder dig av. Men det som undersökningen visade var enbart att invandrade personer i större grad anmäldes för brott. Den tog inte någon som helst hänsyn till om åtal väckts, om man dömts eller om man friats. Den sa med andra ord ingenting.

Vänliga hälsningar

Mattias