tisdag 21 april 2009

Frys ut de dumma = fred

Fredrick Federley skrev igår ett kort men roligt inlägg på sin blogg angående att det framkommit att Hamas använder tortyr. Hur skall nu vänstern ställa sig till att förhandla med dem, frågar sig Federley. Men det är ganska uppenbart att vi inte har många kvar att förhandla med enligt den logiken, speciellt inte USA och Israel. Kanske kan vi förhandla med Norge och några till. Men det är en intressant samhällssyn: alla som är dumma fryser vi ut, så de verkligen förstår att de har varit dumma och sen vill bli snälla. Precis så snälla som vi i väst är (fast vi kan ju tortera såklart, vi gör det ju i demokratins namn).

5 kommentarer:

Pelle sa...

Frågan är varför det är så viktigt att förhandla med alla, oavsett deras folks nivå av frihet eller regimens hat emot oss eller våra vänner. Det finns ju trots allt andra kommunikationsmetoder. Som t ex maktmedel.

Om det nu visar sig lönlöst att förhandla sig till att Iran avvecklar sitt kärnvapenprogram så kan USA och västvärlden helt enkelt bestämma bort det åt dem. Den asymmetriska maktfördelningen regionerna emellan möjliggör nämligen detta. Om det iranska folket ändå inte får påverka landets framtid så är det ju bättre att USA gör det än att mullorna gör det.

Tänk vad okomplicerad utrikespolitiken skulle bli om vi bara insåg detta.

mammamarie sa...

Snyggt skrivet inlägg...Precis min åsikt i ärendet!

Nizze sa...

Klart att vänstern vill förhandla med alla odemokratiska krafter. Det är ju bara några 10,000-tal svenskar som läser fria nyheter och dessa otroligt fria bloggar.

Resten tittar på Sveriges Röödio och får (s)in dagliga dos av fördummnings propaganda. Resultatet blir ju att det verkliga nyheterna drunknar i dravel/trams/TV-såpor.

När vår existens, demokrati, kultur och fred är hotat tiger SvT, SvR och ma(s)(s)media lydigt under vänsterdiktaturen i den islamiska staten Sverige.

/Nizze

Läs fria tankar:
http://www.freeworldacademy.com/globalleader/europeanconstitution.htm

Anonym sa...

Jonas: Ber om ett ärligt svar på en enkel fråga: När tänker du sluta stödja Israel & deras högteknologiska industri?
Bojkotta-Israel.nu uppger att datorer med Intel processor skall undvikas, varför är du inte med ?
Du vill att andra skall bojkotta men du själv väljer den bekvämma vägen och använder PC med Windows.
Fanta.

Jan Wiklund sa...

Pelle: vilka räknar du som vi? Det tycks som du räknar USA dit - men dom ägnar sig ju åt tortyr, dödsstraff och angreppskrig och måste väl i konsekvensens namn bojkottas? Kärnvapen har dom också, och måste väl angripas om nu Iran förtjänar att angripas för att man "kanske" tänker skaffa sig sådana nån gång i framtiden.

Vad man efterlyser hos USA-kramarna är lite konsekvens.