fredag 17 april 2009

Maxell kasettband döms till fängelse och böter

”Huvudbrottet har begåtts när personer har använt Maxell kasettband för att sprida och ta del av upphovsrättsskyddat material. – Maxell kasettband har gjort det möjligt för andra att ägna sig åt exemplarframställning, säger rådmannen Tomas Norström.”

Byt ut ordet ”Maxell kasettband” i ovan absurda citat, till "Beta videospelare", "ljudfilm", "stenkakor" eller varför inte ”The Pirate Bay” Byter du till TPB har du fått exakta citat från dagens rättegång som återges i SVD. Den illustrativa jämförelsen med tidigare upphovsrättstvister fanns i gårdagens SVD. Dagens dom kommer att verka absurd om 20 år.

1 kommentar:

Anonym sa...

Här var det blodbad. Ja, vad fan hade ni väntat er. Är kanske alla illusioner krossade nu äntligen? Är kanske Bloggsfärens Frihetsrörelse krossad nu äntligen? Troligen är det senare fallet, och nu plockar Makten er alla en efter en - tills bara moi återstår, för moi kan de inte knäcka. Och ärligt talat: moi skiter i er allihop, för ni töffar och kaxar hejvilt så länge ni tror det inte kostar nåt, men såfort det kostar nåt tar ni till lipen allihop & springer & gömmer er bakom mammas potta under sängen, det är säkert som amen i både kyrka, tempel och moské.

*skakar bedrövad på huvudet*