tisdag 26 augusti 2008

Unket obegripligt!

Detta är nog bland det värsta jag läst på länge. Debattinlägget på sajten Newsmill av skådespelerskan Jessica Zandén och författaren Cecilia Gyllenhammar där rubriken lyder " Jämställdheten kväver oss! Ge oss tillbaka den riktiga mannen". Artikeln är så till bredden fylld av galet svammel om vad artikelförfattarna anser om att dagens jämställdhet gör kvinnor tråkiga och att mannen tappat sin manliga identitet. De raljerar över trettioåriga män som tar hand om sina barn och menar att otrohet är det bästa medlet för att hålla äktenskapet vid liv. Jag baxnar. Och rasar. Men hoppas att artikeln inte kan bli värre. Men författarna tar inte sitt förnuft till fånga utan ångar vidare, full av frustration över att jämställdheten gjort de mindre attraktiva och önskar sig tillbaka till machomannen som inte tar något ansvar och där kvinnan vet sin plats. De levererar vansinniga citat som att "det kan finnas ömhet i ett slag över munnen" , och "vi glömmer att lusten inte kan infinna sig i bilden av det jämlika äktenskapet.." menar de verkligen att en smäll på käften kan sätta fart på romantiken och att man enbart kan känna lust vid otrohet?

Texten är ett sånt obegripbart lågvattenmärke, jag förstår faktiskt inte deras poäng. Om de tycker det är så provocerande alt tråkigt att män tar sitt ansvar för barn och familj, och att jämställdheten gjort livet tråkigare, så är hoppet inte ute för artikelförfattarna. Ty det finns ju tyvärr fortfarande alldeles för många män därute som lovsjunger kvinnans plats vid spisen.

1 kommentar:

Johanna sa...

Ja dra mig baklänges! Håller med om att det var bland det värsta man läst på länge... Men är man uppvuxen i överklassen med husa och nanny så kanske man tycker att det är ok att kvinnan är hemma?!

Nä jag vet inte. Ett slag över munnen - man häpnar ju. Sen undrar man ju hur dessa 30-åriga män som gillar sina barn kan störa dessa damer som mycket.