söndag 10 augusti 2008

Fortsättning på höger hit och höger dit

Jag fick med anledning av mitt förra inlägg en kommentar om att Sverigedemokraterna varken hatar invandrare eller homosexuella och att det var absurt att påstå något sådant. På Sd:s hemsida kan man läsa att:

1) Partiet är i huvudsak ett parti för svenskar och att ”Svensk är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk.”

2) Den förda, alltför vidlyftiga invandringspolitiken (alltså i praktiken att det kommer hit många invandrare) ”ses som ett hot mot vårt land, såväl ekonomiskt som socialt.” Och att invandring från avlägsna länder (som benämns skapandet av ett pluralistiskt samhälle) utgör ett ”allvarligt hot mot den svenska nationen” Vidare står att ”Denna oansvariga politik har skapat svåra sociala, etniska, religiösa och kulturella motsättningar, tillika segregation, rotlöshet och kriminalitet.”

3) Det Sverigedemokratiska alternativet sägs vara ”En öppen svenskhet med krav på invandrares anpassning och assimilering till det svenska samhället” och att ”För att motverka denna problematik skall invandringen av personer från kulturellt avlägsna länder begränsas till ett minimum. Om dagens massinvandring får fortsätta kan det dock bli nödvändigt med ett tillfälligt totalstopp för icke- västlig invandring.”

Sverigedemokraterna menar att: ”Familjens funktion som bas för samhället är en förutsättning för en positiv samhällsutveckling. Män och kvinnor är dock inte skapade likadana och … kompletterar varandra, och därför är också alla barns rätt till en mor och en far av väsentlig betydelse.”

Om homosexuella står i förra partiprogrammet: ”Förhärligandet av den homosexuella livsstilen inom t.ex. massmedia skapar osunda referensramar för unga människor som håller på att bygga upp sin vuxna identitet” och att registrerat partnerskap inte ska beviljas, arvsregler som gäller heterosexuella ska inte gälla homosexuella och adoptioner ska inte tillåtas.

I det senare principprogrammet står att endast heterosexuella par ska få adoptera, och då helst barn från ”sitt eget land”. Partiet motsätter sig också lesbisk inseminationsrätt.

I flera sammanhang har SD framställt varje ny rättighet för homosexuella som en förlust för heterosexuella svenskar. Att homosexuella sedan januari 2003 inkluderas i lagen om hets mot folkgrupp ses som en oacceptabel inskränkning i yttrandefriheten. Syftet med lagen, anser SD, är att undergräva kärnfamiljen och den svenska kulturens traditionella värden.

Att man avslutar med att säga att partiet inte motsätter sig eller nedvärderar dessa gruppers levnadsval eller läggning, blir ett ganska meningslöst ”men”. (delar av detta är klippt från en rapport från RFSL).

1 kommentar:

Anonym sa...

I stort sett helt korrekt och bra reklam för sd:s sakliga och folkliga politik - men återigen: hur får du detta till "hat"? Sd kritiserar invandringspolitiken, inte enskilda invandrare, och vill bevara en välfungerande familjepolitik som bygger på barnets och människans bästa? Vari ligger "hatet"? Att sedan använda RFSL, homolobbyns främsta maktorgan, som någon auktoritet är ganska tamt.

"I det senare principprogrammet står att endast heterosexuella par ska få adoptera, och då helst barn från ”sitt eget land”."

Det fetstilta hittar jag inte i principprogrammet, och det verkar vara en direkt felaktighet. Var hittar du detta?

"I flera sammanhang har SD framställt varje ny rättighet för homosexuella som en förlust för heterosexuella svenskar."

Var då någonstans? Vilka sammanhang?

"Att homosexuella sedan januari 2003 inkluderas i lagen om hets mot folkgrupp ses som en oacceptabel inskränkning i yttrandefriheten."

Va? Återigen: exakt varifrån kommer denna info? Hela HMF-lagen är en oacceptabel inskränkning i yttrandefriheten och dessutom en absurd och orwelliansk apartheidlag då den inte omfattar majoriteter (än så länge) som svenskar, heterosexuella med mera.

"Syftet med lagen, anser SD, är att undergräva kärnfamiljen och den svenska kulturens traditionella värden."

Skulle syftet med HMF-lagen vara att "undergräva kärnfamiljen och den svenska kulturens traditionella värden"?