torsdag 20 november 2008

Blondinbella säger ett sanningens ord om Janne Josefsson

Blondinbella analyserar i Expressen problemet med Janne Josefssons och sätter ord på det mesta som för mig framkallat obehag, ilska och att jag sträcker mig efter en skämskudde att hålla upp framför spektaklet.

Löwengrip menar att programmet Debatt är osmaklig cirkusunderhållning eftersom Janne Josefsson ”alltid på förhand bestämmer hur programmet ska sluta och att hans metoder inte ens borde få kallas för journalistik”

Jag klarar personligen av att se ungefär 12 sekunder av JJ:s fars innan jag MÅSTE byta kanal. Grundproblemet är enligt Löwengrip att ”Han förenklar verkligheten likt en tonåring som ser världen i svart och vitt och han får allt att passa in i hans egen verklighet. Jag hoppas innerligt att denna säsongen av 'Debatt' blir Janne Josefssons sista”

Josefsson är på ett sätt en journalistisk gåta, som en lite sinnesslö bulldogg som skäller både åt myggor och inbrottstjuvar, liksom spöken som inte finns. Jag minns hans rasistiska alarmistiska låtsasjournalistik i Fittja Paradiso där han försökte få förortens bruna ungdomar att framstå som Chicagomaffia. Han orerade något om att de gillade bilar och tjejer. Oj vad unikt. Sen blev han rättmätigt hyllad för valstugereportaget där han satte dit rasistiska politiker med olika politiska färger. Sen föll han i rassespåret igen och gjorde ett program om invandrares bidragsfusk, där han hade mage att samla en grupp slumpmässigt utplockade ”invandrare” som utgjorde nån slags panel. Panelen fick tycka till om invandrarnas bidragsfusk, men det underliggande stämningen var att de ställdes till svars för nåt som inte hade ett piss med dem att göra. Löwengrip säger sanningen!

5 kommentarer:

Suecae Sounds sa...

Faktiskt. Hon har en poäng. Det är synd att se en i omgångar riktigt skickligt grävande journalist som Janne Josefsson samtidigt i omgångar sparka neråt.

Det kastar en skugga över de reportage som han ska ha all kredd för. Tänker bland annat på grävet om Osmo Vallo som var lysande.

Marcus Lundgren sa...

sant. hade glömt Osmo Vallo

Anonym sa...

"Löwengrip menar att programmet Debatt är osmaklig cirkusunderhållning"

Fel! Hade du skrivit "Löwengrip är osmaklig cirkusunderhållning" Så hade man kunnat hålla med. Hur en sådan skämtförebild som Löwengrip kan stå för något som helst samhällsanalys med tanke på vad hon repressenterar är en gåta för mig.

Fast det kanske tilltallar de som dyrkar yttliga och har en världsbild som förändras i takt med plånboksstorleken och dagsformen.

Vi får väl se vad dagens spänstiga Löwngrip ståt för när hon är 60.

Marcus Lundgren sa...

Kalle: Blondinbella är 18 år och är inte utbildad journalist. Hon är moderat och skriver i första hand om mode. En skribent med den bakgrunden har genomskådat en så pass erkänd journalist som Janne Josefsson. Har inte du det?

Anonym sa...

Josefsons journalistik är i bästa fall ovetenskaplig, han väljer sina "offer" efter eget tycke och ger sällan en heltäckande bild av ämnet i fråga. Men om Josefsson ska kritiseras för sitt sätt att bedriva journalistik bör vi nog avveckla en stor del av den svenska journalistiken, för att inte prta om figurer som Spurlock eller Moore

Att Löwengrip råkar träffa rätt betyder inte att hon gör en korrekt bedömning. Hon står för värderingar som befinner i en gitjepöl som lgger djupt under Josefson i sina sämsta stunder förespråkar.