söndag 19 oktober 2008

Fascister, fascister, fascister och fascister

På Yelah kunde man i fredags läsa om EU:s nya gemensamma asyl- och migrationspakt. Den innebär bl.a. skärpt kontroll av ’olaglig’ invandring, bl.a. med biometriska viseringar. Enligt kritik från bl.a. UNHCR, Amnesty och Human Rights Watch innebär förslaget att EU höjer murarna och (ytterligare) kriminaliserar skyddsbehövande flyktingar. Här verkar dock Reinfeldt se sin chans. På frågan hur detta samarbete ska gå till då länder som Danmark och Österrike har en mycket hårdare asylpolitik än Sverige, svarar Reinfeldt att Sverige måste förändras: ”Vi ska inte sätta oss på några höga hästar” Genom att (fortsätta) hänvisa till harmonisering med EU, kan alltså asylpolitiken bli än mer restriktiv.

Igår rapporterade Yelah och DN att 500 personer stört Sverigedemokraternas torgmöte i Malmö. Så fort Sverigedemokraterna försökte sprida sitt rassebudskap så överröstades de med burop. Polisen använde hästar och hundar för att fösa undan de protesterande, liksom civilklädda poliser som beblandade sig med de protesterande. Femton av de protesterande greps av polisen.

Igår rapporterade SvD om den närmast statsbegravningslika tjugofem tusen man starka hyllningsprocessionen som trampade Klagenfurts gator, kantat av pansarvagnar och soldater, för att hylla och sörja Jörg Haider.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Föddes du utan balls eller? Herregud, hur kan man som man stå bakom något sånt här. En ursäkt för maskulinismen.

Anonym sa...

Alldeles rätt, 500 fascister begick ett högmålsbrott. Vänstern är inget annat än fascistslödder.