torsdag 23 oktober 2008

SvD en frizon för rasister?

När det visar sig att en person med svenskt medborgarskap deltagit i terroristverksamhet, efterlyser SvD på ledarplats idag att Sverige inte får bli ”en frizon för jihadister”. Vad menar de med det? Jo, ledarredaktionen ondgör sig över att någon som propagerat för Jihad (dvs. uttryckt politiska åsikter) kan få bli svensk medborgare. SvD menar att svenska staten ”borde göra en annan värdering vid utdelningen av passen” (notera ordvalet: utdelning av pass, som om det var en enkel match att ställa sig i kö och få). Sen beklagar SvD att ”svensk lag inte kan hindra någon att åka till det heliga kriget i Irak” och att ”personen slängt sitt svenska pass ’i soporna’” Avslutningen är dock ännu mer smaklös: ”Hur kommer vi annars att betrakta vårt regelverk den dagen det är våra egna soldater, exempelvis i Afghanistan, som hamnar öga mot öga med den hemodlade fienden?”

Det är nog ingen slump att polisens befogenheter i veckan utökats när det gäller avlyssning av bl.a. politiska aktivister, som Yelah rapporterar om idag.

RoyaIntersektionalen skrev bra på samma ämne för en vecka sedan.

Uppdatering av Jonas Ström: Idag fortsätter Per Gudmundson i samma kuturrasistiska stil angående den somaliska fredsprocessen. I relation till att oppositionsalliansen ARS valt att ha ett eget möte i Tensta antyds från Gudmundson att de inte ens är intresserade av fredsprocessen. Som han säger: "Fundamentalisterna vill inte ha fred och försoning." Det är en absurd slutsats att dra.

1 kommentar:

gudmundson sa...

Delar av ARS. Delar.