tisdag 2 september 2008

Hur man rättfärdigar problem

Mäns otrohet sitter i generna enligt en studie på råttor som presenteras på DN idag. Man kan undra vad som ”styr” kvinnors otrohet. För jag har i alla fall hört talas om att det tydligen tycks förekomma också, ibland.

Om man ska lita på den ”fria” forskningen så är det ju också farligt om pappan tar hand om sitt barn (på grund av dålig känsel i fingertopparna och dålig hörsel) och att män, rent biologiskt inte kan städa så bra. Män ser nämligen inte dammtussarna i hörnen på grund av att de har grundare ögonhålor än kvinnor. Dessa "fakta"har rapporterats om i Aftonbladet och Expressen. Så då är det ju helt OK, ja helt enkelt naturligt att vi har den maktordningen och arbetsfördelningen i samhället.

Att män är aggressiva och kåta på grund av testosteron och kvinnorna inte är det, är ju en gammal etablerad biologistsanning som rättfärdigar mansvåld, våldtäkt och kvinnors undertryckta sexualitet. Var så säker att det kommer nån råttrapport om det också inom kort.

1 kommentar:

Johanna sa...

ja jag satt just och funderade om denna gen helt saknas hos kvinnor? Eller struntade man helt enkelt att undersöka detta? Förmodligen eftersom kvinnor aldrig är otrogna.