måndag 15 september 2008

A letter to Elise

Jag hade tänkt kommentera hennes första kolumn om Palin men jag lät det passera. Idag gör hon det igen och nu kan jag inte låta bli. Elise Claesson hyllar Sara Palin och passar samtidigt på att ge en känga åt svenska feminister och genusarbete i största allmänhet. Claesson tycker att USA är landet där riktiga kvinnor, hockeymorsor, kan komma till makten utan att behöva bli som män. "Hockeymammor vågar vara hårda och mjuka samtidigt utan att förlora sin kvinnlighet."

"Hon visar att det feministiska vänsterprojektet inte behövs för att hjälpa kvinnor att bli jämställda. Kvinnor kan erövra makten alldeles av sig själva. En hockeymamma från landet, som aldrig gått på genuskurs och aldrig hört talas om Underordningen kan ta sig fram i maktens korridorer. With a little help from family and friends.

I USA är sådant fullt möjligt."

För det första så får ju Elise det att låta som att Palin mest gick hemma och bakade bullar och skjutsade barnen till hockeyträningen och så helt utan förvarning en dag så ringde McCain och frågade om hon ville bli hans vp-kandidat. Inte att Palin faktiskt när hon inte bakade bullar faktiskt bl a varit borgmästare i sex år, styrelseordförande i Alaska Oil och är för närvarande guvenör i Alaska. Det känns ju lite svårt att reducera det till enbart hockeymorsa.

Sen kan man ju undra hur Elise kan förklara det faktum att USA fortfarande väntar på sin första kvinnliga president. Jag menar i detta land utan underordning där alla som vill kan ta makten? Om nu USA är så utan glastak och underordning som Elise säger borde det ju rimligtvis ha redan ha skett. Men hon är ju rätt historielös när hon vill smutskasta svenska feminister och tar för givet alla de slag som svenska feminister utkämpat för henne. Rösträtt, dagis, föräldraförsäkringen, rätt att läsa på universitet osv är inga saker som genomfördes utan kamp och säkert är Elise rätt glad för dessa idag.

"Jämställdhetsministrar och genuspedagoger lyser med sin frånvaro. Ändå är USA världsledande på kvinnor med makt i samhället. Sådant svider i skinnet på genus-Sverige. Därför ska Palin fulas ut."

Ja eller så är det så enkelt som att hon är för dödstraff, mot abort, vill lära ut skapelseberättelsen i skolan, tvivlar på människans inblandning i växthuseffekten, emot samkönade äktenskap osv.

4 kommentarer:

Jonatan Fransson sa...

"för dödstraff, mot abort, vill lära ut skapelseberättelsen i skolan, tvivlar på människans inblandning i växthuseffekten, emot samkönade äktenskap"

Är det fel att vara mot abort, lära ut skapelseberättelsen i skolan och vara emot samkönade äktenskap? Jag är till exempel det. Får man lov att ha dessa åsikter?

Anonym sa...

Palin rimmar på Stalin

Anonym sa...

forestcone: du får väl ha vilka åsikter du vill men du kan väl inte förvänta dig att varken jag eller övriga feminister ska hålla med dig.

Anonym sa...

"för dödstraff, mot abort, vill lära ut skapelseberättelsen i skolan, tvivlar på människans inblandning i växthuseffekten, emot samkönade äktenskap"

För Dödstraff - det är svenska massmedias och andra politisk korrekta nördars hjälte OBAMA också.

Mot abort - Ja, vi är för livet? Det låter hemskt va? Tänk att stackars människor som annars hade blivit ihjälmördade nu får leva? Fy...

skapelseberättelsen i skolan - Ja tänk om barnen får höra en annan version än den "absolut utan tvekan oklanderliga darwinismen som aldrig har fel i något?" Vad hemskt....

tvivlar på människans inblandning i växthuseffekten: - Jaha du menar västvärldens nya religiösa rörelse? Du menar den klimathysterin som en rad forskare kritisierar men inte får? Läs det här för mer info:

http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/12/klimatartikeln-som-aldrig-blev.html

emot samkönade äktenskap - Jasså, så att barnen inte kommer ikläm? Det är fel att ha den åsikten?


En del personers åsikter vet man på förhand, läs bara en vanlig kvällsblaska, ta allt som står där och jämför sedan med personen ifråga: Det står EXAKT likadant!